f גניבת זרע – Asklaw

גניבת זרע

אחד הנושאים שתמיד מושכים תשומת לב בתקשורת, ובשיחות סלון הנוגעות לתחום דיני המשפחה, הוא "גניבת זרע", דהיינו – סיטואציה שבה שני אנשים מקיימים יחסי אישות בהסכמה, אך המטרה של האישה, היא להרות ללא הסכמת הגבר. במאמר שלהלן, אספנו מספר שאלות נפוצות על הנושא הנקרא "גניבת זרע", ונשיב לאותן שאלות, על מנת להעניק לכם הקוראים תוכן איכותי. נעיר כי אין במאמר תחליף לייעוץ משפטי בתחום דיני המשפחה על ידי עורך דין משפחה בעל ניסיון.

מהי בעצם גניבת זרע?

כשמה כן היא, גניבת זרע היא סיטואציה שבה שני אנשים מקיימים יחסי מין, והאישה לכאורה מטעה את הגבר, על מנת להיכנס להיריון. זו סיטואציה חריגה וגם לא פשוטה להוכחה, אך היו מקרים שבהם בתי המשפט הכריעו לטובת הגברים במקרים של רמייה והטעייה בוטה. כאמור, ברוב המקרים קשה מאוד להוכיח קיומה של גניבת זרע, אך זו תופעה שקיימת.

האם אפשר לכפות הפלה?

בשום אופן לא! בישראל, זכות האדם על גופו היא זכות חוקתית, ואין כל אמצעי חוקי שיכול לכפות על אישה לקיים הפלה, עקב טענה של גניבת זרע.

האם אפשר לתבוע בנזיקין את האישה שגנבה לי את הזרע?

התשובה חיובית. לא פשוט לנהל תביעה כזו, משום שלרוב מדובר בגרסה מול גרסה, וקשה מבחינה ראייתית להוכיח שהייתה מרמה מלכתחילה. מנגד, היו מקרים שבהם האב חויב במזונות עקב גניבת זרע, והגיש תביעת נזיקין נגד האם, בדרישה לשיפוי. לצד זאת, גם ניתן לעתור לפיצויים בגין הפסדי ממון וכיו"ב. אך שוב, חשוב להעיר כי קשה לנהל תביעות כאלו, ולנצח בהן.

האם אני חייב במזונות?

התשובה חיובית. אב חייב לשאת במזונות ילדיו, גם במקרה של גניבת זרע. בישראל, החובה לשאת במזונות מעוגנת בדין הדתי–עברי.

האם אני יכול לדרוש משמורת מלאה או משותפת?

בוודאי, אבל שאלת המשמורת תיבחן לא על רקע של גניבת זרע ככל שהתרחשה, אלא על פי עיקרון טובת הילד. אם יימצא שטובת הילד היא משמורת מלאה דווקא לאב, אז גם אם יש טענה לגניבת זרע, ניתן לקבל משמורת מלאה. לגבי משמורת משותפת, התשובה חיובית, במידה ובית המשפט סבור כי זו טובת הילד, או אם יש הסכם משמורת בין ההורים.

כיצד בתי המשפט רואים סיטואציות של גניבות זרע?

יש להבחין בין מקרים שבהם ישנה גניבת זרע מלאה, תוך הטעיה ברורה ובוטה במקרים של ניהול מערכת יחסים, לבין יחסי מין ארעיים. יש מקרים שבהם האישה מציגה גלולות למניעת היריון, ואז נכנסת להיריון, כאשר בדיעבד מתגלה שהיא הטעתה את הגבר. במקרים כאלה, בתי המשפט רואים מקום לפצות כספית את הגבר. עם זאת, ברוב המקרים, הפסיקה רואה באנשים בוגרים, כבוגרים, ולכן קיום של יחסי מין ללא אמצעי מניעה, מטיל את האחריות על מקיים יחסי המין, וקשה מאוד לטעון לגניבת זרע ולהוכיח אותה במקרים כאלו, משום שמדובר בגרסה מול גרסה.

אני חייב להיות בקשר עם הילד שייולד?

מצד אחד, אנו לא סבורים כי ראוי לנתק קשר עם ילדים. גם אם חלילה קרתה סיטואציה של גניבת זרע, ותחושתכם האישית אינה נוחה, אנו מציעים וממליצים להתגבר על הקושי, וכן לנסות לשמש בתור הורים במשרה מלאה ככל הניתן ולקיים את החובה והזכות להיות הורה. מצד שני, לעיתים ישנם לצערנו מקרים של ניתוק קשר וחוסר רצון להיות בקשר עם ילד, בטענה שנולד עקב גניבת זרע (למרות ההכרעה המשפטית בנושא – שכן לעיתים התחושה האישית נשמרת, גם אם ההכרעה השיפוטית לא תמכה בעמדת הטוען לגניבת זרע). גם במקרה שבו הורה מסרב לשמור על קשר עם ילדו, עדיין תוטל עליו החובה לשאת במזונות.

לסיכום:

במאמר זה הסברנו מהי גניבת זרע, ובהתאם השבנו על שאלות נפוצות בנושא, החל מהשאלה – כיצד אפשר לנהוג במקרים כאלה, ועד לשאלות קשות כגון האם ניתן לכפות הפלה על האם, וכן האם אפשר לתבוע בנזיקין – תביעה כספית – במקרים של גניבת זרע. כמו כן, עסקנו בשאלות של משמורת ומזונות. נסיים את המאמר בהמלצה עמה פתחנו, והיא להיעזר בעורך דין דיני משפחה בעת הצורך.

Leave A Comment

אתר זה עושה שימוש באקיזמט למניעת הודעות זבל. לחצו כאן כדי ללמוד איך נתוני התגובה שלכם מעובדים.

Call Now Button
שאל אותנו שאלה

שאל אותנו שאלה

    לייעוץ משפטי צרו קשר

    לפגישת ייעוץ התקשרו:

    052-2927602

    03-6521605

    או צרו איתנו קשר באמצעות הטופס

      דילוג לתוכן